Torsdag, fri…

I dag har det stort sett vært overskyet, men solen har tittet frem en gang i blant. Temperaturen har ligger på rundt 1 pluss grad.

Jeg har hatt fri i dag, siden jeg skal jobbe hele helgen. Våknet selvsagt kjempe tidlig i dag, og klokken åtte var det ikke noe vits i å prøve å sove noe mer. Etter et par TV opptak dro jeg opp til byen ved halv ti tiden der jeg hentet databrillene mine som var ferdige.

Etter det byttet jeg CPU kjøler på SERVER2. Den gamle kjøleren begynte å bli litt sliten etter å ha stått på døgnet rundt i snart 4 år. Etter byttet sank temperaturen med 10 grader, og det er med kjølepastaen som var på selve kjøleren. Har kjøpt en bedre kjølepasta som jeg kanskje tar på om temperaturen stiger igjen.

Ellers følger jeg med på nyhetene fra Japan om dagen. De har kjempe problemer med Fukushima Daiichi-anlegget som ble rammet både av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien. Siden natt til lørdag har reaktor etter reaktor sprengt i stykker og strålingen rundt anlegget er høy. Arbeidere gjør alt de kan for å pøse på med vann, både fra havet, helikoptre og md spesialbrannbiler, men det ser ikke ut som om det hjelper så mye. Faktisk øker strålingen når de pøser på med vann.

De siste dagene har det ikke vært selve reaktorkjernene som har vært det største problemet, men store basseng med brukte brenselstaver. Disse bassengene er nå helt eller delvis uten vann, og det er her strålingen kommer fra. Eller, det er det rapportene fra Japan sier da. Sannheten er vel at vi ikke får all info fra anlegget og at få egentlig vet hva som foregår. En ting som er helt sikkert er at alle som jobber på anlegget for øyeblikket er i stor fare for stråleskader. Og det kommer litt motstridende meldinger om hvor mange som faktisk har blitt skadd og som har dødd av dette den siste tiden.