I dag har det vært skiftende vær, solen har skint, det har vært overskyet og det har regnet litt. Og det har blåst en del. Max temperaturen har vært 20 grader.

Ja det er siste ferie uken min og jeg starten uken med en «harry tur» til Sverige i dag sammen med Trond. Siden 10 fergen fra Sandefjord var full, tok vi å kjørte inn til Sverige. Vi dro fra Larvik klokken elleve. I Horten var det full parkering og ca en time med ventetid før vi kom oss ombord. Det er jo ferie tid, og det er tydeligvis mange som er ute på veiene. Vi ankom Svinesund klokken to, så det var jo helt greit det, siden båten til Sandefjord ikke gikk før fem.

Vi var ikke de eneste som hadde tatt en «harry tur» og på Nordby senteret var det lettere kaos. Skulle jo tro vi var et uland når vi ser hvordan folk handler, men så er det jo en del å spare på en del ting når du først har tatt turen. Så handlevognen til meg og Trond ble full den også. Mye av plassen gikk med til brett med boksbrus, og det meste skulle ikke hit. Det ble litt kylling og pålegg også, og det vanlige «tullet». På vei ut fikk jeg handlet noen brett med energidrikke som Rikke hadde spurt om, så bilen ble fin og full.

Vi kjørte så til Strømstad der vi tok en tur innom «bolaget» og vips var 6 flasker Martini Asti (som jeg plutselig har fått smaken på igjen) kjøpt inn. På «bolaget» handler jo folk som ville, er jo ingen som sier i fra at du har nådd kvoten din. Men vi holdt oss til «lovlig» kvote, med 3 flasker per person. (greit alle var mine da..men likevel).

Da vi kom oss fra «bolaget» var klokken fire og vi kjørte ned til fergeterminalen. Og jeg skjønte fort at vi var ikke alene på Strømstad fergen heller. Parkeringen var nok en gang full, og vi kom inn på «ente» rad. Heldigvis fikk vi kjøre ombord mange rader før vi egentlig skulle, så vi fikk sitteplass i cafeen uten problem. Men ikke lenge etter var det helt fult, og folk satt alle steder.

Vi fikk handlet det vi skulle på båten også, og kvoten ble mer enn full. Men de er jo «kjipe» på båten så der får du ikke kjøpt så mye mer enn det som er lov, og bra er jo det egentlig. For i Sandefjord ventet tollerne, og for første gang siden 1997 eller noe ble jeg stoppet. Eller, tolldamen sto og kikket inn i alle bilene som kjørte forbi, og jeg hadde vinduet mitt nede, så vi ble stoppet. Hun spurte om vi hadde vært på handletur, og det bekreftet jeg, og så spurte hun om vi hadde med oss for mye. Jeg remset opp at vi hadde en flaske med brennvin hver, og tre flasker vin (glemte vel å si per person :D) og en six pack med «ice» og matvarer. Hun smilte, og sa god tur videre, og bra var vel det. For helt lov er det vel ikke å ha med seg noe som helst, når man ikke har vært ute av landet i 24 timer. På den andre siden, vi hadde jo ikke med oss så mye mer enn «lovlig» kvote om man har vært ute av landet i 24 timer, så har ikke så dårlig samvittighet.

Var hjemme her i Larvik ved åtte tiden, og jeg kjørte Trond hjem på veien, og hjalp han inn med varene. Så var det hjem og pakke ut av bilen, og fant ut at jeg hadde da fått med meg nok av både mat og drikke i dag også.

I morgen skal jeg vel en kjapp tur ut på Solplassen for å levere fra meg det jeg har kjøpt med til dem. Ellers har jeg ingen planer. Og været ser ikke ut til å bli så kjempe heller den neste tiden.

Kommentarer er stengt.