Windows 7

UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Hm_Prem_v2UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Pro_v2UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Ult_v2

Windows 7, Microsofts nyeste operativ system er snart klart til salg. Den engelske utgaven kommer 22 oktober, mens den norske utgaven er ventet noe senere. Kjøper du den engelske Ultimate versjonen, kan du uansett laste ned norsk språkpakke, slik som det er på Vista i dag.

Akkurat nÃ¥ forhÃ¥ndsselges Windows 7 en rekke steder. De billigste utgavene finner du pÃ¥ Amazon (ca 610 for W7 Home Premium med frakt til Norge) eller hos Microsoft sin egen «butikk» (ca 800 kroner).

Forskjellen mellom amazon og Microsoft er at hos Microsoft kan du velge å få laste ned programvaren, så da er du sikret å få den på den dagen den er tilgjengelig. Mens hos Amazon sender de pakken. Det betyr også at du risikerer toll (og eventuelt moms, men noen påstår at det ikke er mva på programvare).

Hos Microsoft får heller ikke kunder i Norge kjøpt, om du ikke velger å bruke Sverige som land og Stockholm (eller en annen by i Sverige som postkode). Jeg har nå avbestilt fra Microsoft og bestilt min utgave hos Amazon. Med frakt kom Ultimate på 1400 kroner. Regner med at det kommer moms og forenklet tollgebyr på toppen av det, men likevel kommer det da på totalt 1850 kroner ca. Så 150 kroner billigere enn hos MS. Bakdelen er at jeg må vente på Windows 7 i posten, men har ikke så dårlig tid på å installere det.

Jeg har begynt å teste Windows 7 nå og jeg liker det jeg ser. Operativsystemet starter en god del raskere enn Vista på samme pc. Ellers er jo utseende nokså likt Vista, men noen forskjeller er det jo.

Jeg tenker at jeg kommer til å oppdatere denne tråden, eller bloggen med erfaringer jeg gjør meg den neste tiden mens jeg tester Windows 7. For øyeblikket sjekker jeg bare om alle programmene jeg vanligvis bruker funker på Windows 7 også. Og har allerede funnet et par som jeg får feilmelding på, men likevel installeres. Men får beskjed om at det kan forårsake feil.