Torsdag, årets nye telefon HTC 8x

I dag har det vært sol og blå himmel, og temperaturen har gått litt ned, til rundt 6 grader. Ellers har vi jo vært heldige med temperaturen den siste tiden med rundt 10 grader stort sett hele døgnet.

Jeg har i år startet litt tidlig med julegave handling, og har allerede kjøpt inn flere av gavene. Og det pleier jo ikke å være meg, å være så tidlig ute med slikt. Mangler jo noen likevel, men tror jeg har funnet noen gode gaver til nå.

Ellers har jeg kjøpt et par «julegaver» til meg selv ogsÃ¥, men de er Ã¥pnet nÃ¥ for Ã¥ si det slik.

De siste årene har jeg byttet telefon i november, og det ble ikke noe unntak i år heller. Jeg har liksom vent meg til å betale 5-600 kroner i måneden for telefon, og det fortsetter jeg med. 499 kroner i måneden koster den nye telefonen, som inkluderer Tele2 fastpris medium (239 kroner per måned). Resten er for telefonen. Men i forhold til å betale kontant for telefonen (koster 4.400) så sparer jeg ca 1.200 kroner på å velge denne måten.

Uansett fikk telefonen i går, og har rukket å leke meg en del med den. Skal ikke lyve og si at det ikke er en stor overgang fra Android til Windows Phone. Men siden jeg har brukt Windows 8 siden august, så er det likevel overraskende hvor lett det egentlig er å både sette opp telefonen med koblinger mot alle epost kontoene mine, gmail, Facebook, Skydrive osv. Kontaktene fulgte med Gmail kontoen, som var helt oppdatert. Dokumenter og bilder ligger både på Facebook og på Skydrive.

Telefonen er utrolig rask, åpning av apper, navigering osv går så raskt som det er muligt. Og telefonen bruker knapt noe RAM i det hele tatt. Eneste bakdel med denne telefonen er at du ikke kan ha minnekort i den. Så du må leve med de 16 GB som følger med, og bare ca 12 av dem er ledige. Det er ikke noe problem for meg, siden jeg ikke bruker telefonen til musikk og film etc. Men det er likevel en begrensning som det ikke går an å gjøre noe med.

Her er noen skjermbilder fra telefonen min etter at jeg har satt opp startskjermen slik som jeg vil ha den: