Tirsdag, ferie…

I dag har det vært skiftende vær, litt sol, mye skyer og litt vind. Temperaturen lå likevel på rundt 19 grader.

Jeg har jo fri om dagen og føler meg nå egentlig helt uthvilt. En uke med å kunne legge meg når jeg vil og stå opp når jeg vil lader batteriene mine raskere enn noe annet.

Skulle jo ønske litt sol og pent vær, men så lenge jeg får ladet batteriene mine er jeg fornøyd.

I dag har jeg holdt på med diverse data ting her hjemme. Jeg driver jo et lite webhotell med noen få kunder som jeg kjenner og jeg prøver jo alltid å ligge i forkant for å kunne levere de beste tjenestene, til en grei pris. Den siste tiden har jeg brukt en del tid på backup. Liker ikke å ha alle eggene i en kurv, så sprer webhotell ut på flere ulike selskaper og lokasjoner. Og så liker jeg å teste dem en stund før de blir backup for hovedserveren min. Dette tar jo tid, og det går litt penger med også. Men det er jo i prisen til hva kundene betaler for dette her.

Slik det er i dag er jeg ikke ute etter å tjene en masse penger på myhken webhosting, men mer å vite at jeg kan tilby kvalitet som ikke koster skjorta, og at det likevel er nok penger igjen til utvikling av tjenestene gjennom året.

Uansett, i dag er et webhotell som jeg har testet siden februar, byttet ut med et nytt som må testes noen måneder. Samtidig må jeg jo betale for serveren som jeg skal fase ut, så jeg betaler jo dobbelt pris i noen måneder. Men det er likevel den beste måten å gjøre det på synes jeg, da sitter jeg på førstehåndskunnskap og ikke bare antagelser på hvordan noe vil fungere ut i fra hva andre sier.

Var jo hyggelig strømavlesning her om dagen. Forbruket var faktisk negativt og de skyldte meg plutselig over 300 kwh. Måtte jo ringe for å sjekke om hva dette var, men fikk bekreftet at siden jeg hadde glemt å lese av forrige måned, hadde de stipulert forbruket. Og det hadde da blitt MYE høyere enn hva det skulle ha vært. Faktisk 2 måneders forbruk + 300 kwh. Det jeg har lært er å huske på å lese av, særlig etter vinteren da forbruket er mye høyere. Men det blir uansett en billig strømregning denne måneden. Faktisk en på 0 kroner, med penger til gode på neste regning også.