Søndag, I London

I dag har det vært overskyet med litt regn. Men skal ikke klage, vi har vært kjempe heldige med været så langt.

Ja jeg er jo på England tur sammen med 17 andre. 16 av dem er ungdommer. Vi reiste på fredagen fra Torp og reisen ned til London gikk uten problemer. Vi skulle så ta taxi fra flyplassen til hotellet, men da vi kom frem fikk vi beskjed om at vi var på feil hotell. Taxiene hadde surret med adressen, og selvsagt kjørt før vi fikk beskjed om feilen. Så da var det bare å vente på nye taxier som så kjørte oss på riktig hotell.

Etter en god natt søvn var det opp tidlig på lørdagen. Taxien ned til togstasjonen kom klokken åtte. Togturen til Manchester ble også en opplevelse. Vi ble først kjørt til feil togstasjon og måtte forte oss til den riktige, og det tok 15 minutter med rask gange. Vi hadde fått beskjed om at toget hadde masse ledige plasser, men da vi kom ombord var det jo fult. Så de fleste av oss endte opp med å stå eller sitte på gulvet i over to timer.

Etter en time greide jeg å få en sitteplass hos en far med tre sønner. Men de var opptatt med venner andre steder på toget. Men fikk klar beskjed om at når alle tre kom tilbake måtte jeg flytte meg. I tillegg var han Arsenal fan, og spurte jo selvsagt om hvilket lag jeg heiet på. Og det var jo ikke Arsenal. Dette fortalte han selvsagt til sønnene sine som hadde veldig morro med det. Så morro at de faktisk fortalte det til moren sin på telefon at de sa sammen med en ManU fan og derfor ikke kunne synge Arsenal sanger. Fikk faktisk lov til å sitte der resten av turen, mens faren fikk de tre barna til å dele to seter.

I Manchester fikk vi satt fra oss bagasjen på hotellet før vi dro raskt til Old Trafford. Der var det fult, men siden vi kom nokså sent var de fleste gått inn. Vi fikk fordelt to og to plasser spredt rundt om kring. Jeg og en annen fikk skiggelig kongeplasser, rad tre nede ved gresset, litt til høyre for mål. Så vi fikk med oss alt. Skal legge ut bilder og video når jeg kommer hjem i morgen. Uansett, en kjempe bra kamp og en kjempe opplevelse.

Etter kampen måtte vi vente litt mens ungdommen ventet på spillere utenfor spillerutgangen. Og flere av ungdommen fikk faktisk fysisk hilst på flere av stjernespillerene. Så det var verdt ventingen.

Vi var ikke på hotellet før ved seks tiden, og etter å ha slappet av et par timer gikk alle ut å spiste. Så det var en hyggelig avslutning på en kjempe bra dag.

I dag kunne vi sove litt lenge. Jeg og treneren spiste frokost ved halv ti tiden, mens gutta sov litt lengre. Men klokken tolv måtte alle være sjekket ut, og det rakk vi.
Så gikk turen ned til togstasjonen der vi delte oss i to grupper. Jeg fikk ansvaret for 13 ungdommer som skulle tilbake til London, mens treneren og fire andre reise til Liverpool for å se kamp der.

Togturen gikk bedre i dag og alle fikk sitte. Men det var så vidt. Mange som bruker tog her nede. Da vi kom til London fikk gutta lov til å bli værende i sentrum, så lenge de ikke gikk alene, mens jeg dro på hotellet for å sjekke oss inn. Etter det har jeg vært tilgjengelig for de som kommer hjem etterhvert. Nå skal jeg ned å spise litt mat, har ikke spist siden frokost og klokken er syv nå.

I morgen reiser vi hjem igjen, og jeg er vel i Norge rundt to-tre tiden