Malaysia – dag 6

I dag gikk turen til Petronas Twin Towers rett her ved jeg bor nede i sentrum. Trond kom med taxi hit til hotellet, før vi tok taxi videre til tårna. Vi kunne vel ha gått like raskt, men siden vi hadde tidsfrist på når vi kunne hente billettene, så ble det taxi. Det at man ser en bygning rett foran seg her nede, betyr ikke at veien din er like lett.

Vi hadde forhåndsbestilt billettene, og det gikk raskt å hente dem. Så var det litt venting, før vi måtte gjennom en sikkerhetskontroll og så ble vi i puljer, som fikk hver vår farge, ledet inn i heisen som først tok oss til noen og 40 etasje, der gangbroen mellom de to tårnene er. Der fikk vi noen minutter til å ta bilder osv, men det var jo ikke så spennende der akkurat.

Turen gikk så opp til 83 etasje, der vi måtte bytte heis som tok oss opp de siste tre etasjene til 86. etasje. Der oppe var utsikten ganske så bra, og etter å ha tatt runden hadde man sett det meste av Kuala Lumpur. Det var klar vær så utsikten var ikke begrenset av noe.

Vi fikk litt over en halv time på toppen, før turen gikk ned til en liten gave butikk i 83 etasje, før turen gikk ned til den store gave butikken i kjelleren. Alt er selvsagt lagt opp til at man skal kjøpe ting der, og prisene var deretter. Jeg hadde allerede kjøpt en miniatyr av tårnene nede i China Town for 10 ringit (20 kroner), så valgte å ikke kjøpe en ny kopi til opp til flere hundre ringit.

Selve turen opp kostet 165 kroner per person, men dette er jo et sted som man bare må besøke når man først er her nede, så greit nok det.

Etter besøket valgte Trond å gå rundt i sentrum for å ta bilder, mens jeg reiste tilbake på hotellet. Var ute å spiste et par ganger, og holdt meg i sentrum resten av dagen og kvelden.