Krakow – dag 1

Dagen i dag startet klokken fem. Da var det dusjing, litt frokost, siste rest med pakking og så ble jeg hentet halv syv av Vidar.

På Torp var det ikke så mye folk så tidlig, så innsjekk og sikkerhetskontrollen gikk raskt og smertefritt. Møtte også et par gamle kollegaer fra Widerøe som hadde innsjekkingen og boardingen. Flyet gikk på rute, 08.40. Var nede i Krakow 10.20. Så var det litt venting på bilene som skulle kjøre oss inn til byen. Siden vi fløy med WizzAir så landet vi jo på en flyplass som var ca en time unna selve Krakow. Her i Polen var det overskyet og nokså kjølig da vi kom, og etter det har det stort sett regnet hele dagen og kvelden.

Vi kom til byen litt før ett, og da var det lunch på et skikkelig tradisjonelt sted, der vi fikk server enorme mengder med forskjellig kjøtt og kylling på store fat. Vi var 25 stykker, men fikk mat som nok hadde holdt til over femti, uten problemer. For det ble mye igjen. Men prisene er jo langt fra som i Norge, så det er jo lov til å kose seg litt ekstra da.

Etter en god lunch på et par timer, dro vi opp til leiligheten som er størst, der vi skulle ha rep.skapet. Det er også leiligheten jeg skal sove i, samt 9 andre. Er vel litt glad for at jeg betalte for å ha enerom.

Rep.skapet varte frem til seks (vi er selvsagt ikke ferdig, men gikk gjennom noen av sakene i dag). Etter det slappet vi litt av, før vi skulle ut å spise ved syv tiden. Da skulle vi på nok et tradisjonelt sted, der de spiller og danser under hele måltidet og der de serverte tradisjonell polsk mat. Lunchen smakte vel bedre, men det var helt ok mat der også. Og det var ikke bare de ansatte som danset, de fikk med seg mange av gjestene også.

For min del har jeg fått ett problem som er nokså kjipt i dag. Tok med meg helt nye sko, som jeg ikke hadde brukt før, og har fått to enorme gnagesår på begge hælene mine. Og det har blitt verre og verre etter som at vi har gått frem og tilbake. Har fått satt på noen enkle plaster, men må nok finne et apotek i morgen. Det gjør sinnsykt vondt når jeg går, og det er åpne sår på begge hælene.

Men det er jo min skyld at jeg kun tok med helt nye sko. Utenom det har det vært en veldig hyggelig dag her i Krakow. Nå er det sengen for min del. Skal tidlig opp i morgen også.

Tre slike fat med kjøtt fikk vi på 25 stykker, mer enn nok for å si det slik, men utrolig godt.

Det var her vi spiste lunchen.

FO Vestfold på tur

Vi bor midt i sentrum, i fire leiligheter som ligger plassert rundt selve sentrum (store røde bygningen midt på kartet). Så mer sentralt kan man neppe bo.

Tradisjonell musikk, mat og dans var inneholdet til middag. Og alle mÃ¥tte opp Ã¥ danse…