Fredag, hjemme igjen, flaks pÃ¥ flyplassen…

I Trondheim snødde det i perioder i dag, og det så til tider ut som om det fort kunne bli forsinkelser på flyplassen. Her i Larvik skinner solen og det er minus 1.3 grader akkurat nå.

I dag startet vi kurset med rollespill og vår gruppe var ledelsen og den andre gruppen var tillitsvalgte, samt alle de andre fra Spekter observerte. Vi skulle forhandle lønn i dag, og hadde forberedt oss nokså godt i går. De tillitsvalgte var ikke like godt forberedt, og det ble et kort brudd i forhandlingene, men så regnet de over på nytt og godtok det meste av det vi hadde foreslått (siden vi hadde lagt oss på føringene fra sentralt av, som vi også trodde de tillitsvalgte ville gjøre). JEg var økonomidirektør og hadde ansvar med å legge frem selve tilbudet, regne på alle ansatte og regne på mot tilbudet fra de andre. Vi kom fort i mål da de andre oppdaget at vårt tilbud faktisk var bedre enn det de hadde håpet på.

Etter rollespillet var det oppsummering, og så var det lunch før vi dro fra hotellet ved ett tiden. Flyet mitt gikk klokken 18.25, men det gikk ett fly til Sandefjord klokken 13.45. Problemet var at det tok ca 30 minutter fra hotellet til flyplassen, og i tillegg hadde jeg en billett som ikke kunne endres. Jeg tenkte likevel at det er lov å prøve seg. Da jeg kom inn på flyplassen 13.32 sto det boarding på flyet til Sandefjord. Jeg fortet meg bort til innsjekkingen, og spurte om det var mulig å rekke flyet. Hun sa først nei. Sjekket derfor inn på flyet 18.25. Men da hun så at jeg måtte vente så lenge, sa hun at om jeg tok bagasjen gjennom sikkerhetskontrollen, og fortet meg, så kunne jeg få lov til å prøve. Som sagt som gjort, og jeg fortet meg til sikkerhetskontrollen. Men der var det stopp, og det sto 20 Securitas vakter og så veldig bekymret ut, og så på innholdet i en bag. Så jeg måtte vente noen minutter, før de slapp inn folk. Siden jeg hadde med bagasjen, hadde jeg jo diverse sjampo osv i baggen, og den ble jo lagt til sides med en gang etter rønkenmaskinen, og jeg måtte vente nye minutter mens de gikk gjennom min bag.

Kastet barberskum, dusjsåpe og hårsjampo og sprang til gaten, som nå sto på gate closing, og det var tre folk igjen i køen. Jeg spurte om det var fullt, og det var det ikke. Men da hun så billetten min, så sa hun at den kunne ikke endres. Jeg spurte pent om ikke hun kunne prøve, så jeg slapp å vente i nesten 6 timer, samtidig som været var ustabilt. Og det kjøpte hun, og ga meg plass. Jeg takket og bukket og kom meg inn på flyet. Så da landet jeg ved tre tiden og ikke halv åtte som jeg skulle ha gjort.

Så en stor takk til SAS personalet på Trondheim lufthavn, som virkelig reddet dagen min.