2008 Рoppsummering av ̴ret.

Ja da er 2008 snart historie og det har vært en spennende år med mange utfordringer, men også mye positivt innhold. Av større ting har jeg flyttet til ny leilighet på Torstrand og fått meg fast jobb. Skolen var jo ferdig sommeren 2007 og det tok lengre tid enn jeg hadde regnet med å få en fast jobb, men til slutt fikk jeg det og det er vel det beste med 2008. Skal likevel prøve å oppsummere året som gikk:

Januar – april

Jeg jobbet noen få vakter på Sandefjord Ungdomssenter før jul, og startet skikkelig fra 1. januar. Jeg var tilkallingsvikar som miljøterapeut og var ikke inne i noen turnus. Det var likevel nok å gjøre, og i januar og februar jobbet jeg godt over 100%. Fikk muligheten til å plukke vakter for en måned om gangen, slik at ting ble litt mer forutsigbart enn om at jeg kun ble ringt etter ved behov.

Følte det gikk ganske bra på jobben, og jeg fikk veldig mye skryt for jobben jeg gjorde. Var derfor ganske fornøyd med min egen innsats. Det ble også lyst ut noen ledige stillinger, og jeg var ganske sikker på at jeg kom til å få en av disse, og ble også kalt inn til jobbintervju.

Likevel hadde jeg søkt på et par andre jobber; Som kurator i Sandefjord Barneverntjeneste og som miljøterapeut på Gokstad. Og der var jeg nokså heldig, for bare fire dager etter at jeg hadde vært til jobb intervju på Sandefjord Ungdomssenter i april, fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk jobbe der lengre. Plutselig hadde jeg visst gjort en nokså dårlig jobb hele tiden, og de mente jeg ikke var den rette til jobben. Selvsagt litt merkelig siden jeg ikke hadde fått noen negative tilbakemeldinger fra noen, bare mye skryt, og nå ble mye av det jeg fikk skryt for (og da trodde jeg gjorde riktig) brukt mot meg, og brukt som noe negativt.

Sluttet på SUS 22. april

Mai – juni

Siden jeg nå var arbeidsledig, dro jeg ned på NAV og etter noen runder frem og tilbake fikk jeg arbeidsledighets penger. Samtidig var det ikke så mange ledige jobber, og jeg følte jeg ville slite litt med å finne en jobb. I tillegg var jeg sikker på at SUS referansen ville slå dårlig ut ved nye jobbintervjuer. Hadde et nyt møte med ledelsen fra SUS og på møte nr 2 fikk vi ryddet litt mer opp, og ble enige om at vi var uenige, men det var det.

Siden det var få jobber ledige rundt om kring, brukte jeg dagene til å slappe av, og nyte den fine våren og sommeren. Men 15 mai fikk jeg beskjed om at jeg var innstilt til ett års vikariat på Gokstad (Jarlsberg ungdom og familiesenter). Likevel tok det over en måned fra jeg fikk beskjeden til fikk beskjed om at innstillingen var gått gjennom. Og etter det tok det tre uker for å skaffe politiattest, siden politiet her i Larvik var underbemannet og det var ferie og sykdom. Hade første prøvevakt på Gokstad i slutten av juni.

Juli – august

Da jeg først startet på Gokstad var det mer enn nok å gjøre. Mange folk hadde sluttet, så og si alle de faste hadde ferie, og det var en gjeng med nyansatte og vikarer som skulle drive stedet disse to månendene. I tillegg var det tre nokså utfordrende ungdommer på huset som gjorde hverdagen nokså utfordrende. Det var mye utagering, rømming og regelbrudd, og det var nokså slitsomt i lengden. Likevel var det lys i tunnelen når man visste at det kom flere ansatte på plass i løpet av høsten og at vi skulle få ny ledelse. Det ble utrolig mye jobbing en periode og i juli og august jobbet jeg tilsammen 96 timer overtid, noe som var på kanten, men det fantes ingen andre å bruke, så da ble det slik.

Jeg hadde uansett bestemt meg for Ã¥ være den som sto for struktur, holding av regler og rutiner og stÃ¥ i konflikter. Det gjorde jeg, men ble samtidig en av de mest uppopulære personene blant ungdommen, siden jeg «alltid» sa nei. Men det var ikke noe stort problem for meg, og jeg fortsatte samme taktikk gjennom hele sommeren.

I slutten av august, fikk jeg høre om en leilighet som ble ledig nede på Torstrand. Det var en kamerat av onkelen min som skulle leie ut 1. etasje i et hus, og leiligheten var på ca 70 m2. Etter en kjapp kikk fikk jeg leiligheten, og begynte å planlegge utflytting fra Tagtvedt.

September – oktober

September var preget av flytting, og jeg hadde satt dato for innflytting til den 22. september. Det var mye som skulle handles inn for jeg hadde enten gitt bort, kastet eller mistet det meste av det jeg hadde i den gamle leiligheten før jeg startet på skolen. Av møbler var det stort sett kun det jeg hadde på Tagtvedt som var igjen, og det var jo ikke mye til en så stor leilighet. Samtidig måtte jeg også ha nye hvitevarer etc.

På jobben roet det seg ned, og den nye ledelsen kom på plass. Samtidig ble jeg valgt som tillitsvalgt for Gokstad. Jeg brukt mye av tiden min til å sette meg inn i rutinehåndboken, og finne regler og rutiner som ikke ble fulgt/praktisert på Gokstad. Ut i fra dette laget jeg en oversikt som den nye ledelsen fikk.

Det ble også lyst ut nye stillinger på Gokstad, og jeg fikk virkelig vært med på jobbintervju runden. På nattvakt og kontorsjef stillingen var jeg med på prosessen som tillitsvalgt, mens på dag/kvelds turnusen var jeg med som søker. Jeg har lært at ingen ting er sikkert før det er spikret, så jeg var ikke trygg på at jeg kom til å få en av stillingene. Men fikk mange tegn som tydet på at det var stor sannsynlighet for at jeg kom til bli innstilt.

November – desember

Den 19 november fikk jeg beskjed om at jeg var innstilt som nr 1 på dag/kvelds turnusen og at det nå var i orden. Men det var først 18. desember jeg fikk tilbudsbrevet. Grunnen til dette er fordi det har vært litt uklarheter rundt lønnsplassering for min del. Da jeg ble ansatt på Gokstad fikk jeg bare et års ansinitet, men siden jeg var ansatt etter 1. juli skulle jeg ha to år for skolen, et for arbeidet siden jeg var ferdig på skolen, og så skulle all arbeidserfaringen fra Widerøe også telle med.

Samtidig fikk jeg økt lønn via lokale forhandlinger og det gjorde det til en større utfordring på hvor de skulle plassere meg. Men etter noen runder med HR teamet på regionskontoret kunne endelig enhetslederen skrive tilbudsbrevet til meg den 18, desember. Endte opp med lønnstrinn 43, noe som er 11 lønnstrinn høyere enn hva jeg hadde da jeg startet i juli. Alt i alt har jeg økt årslønnen min med ca 64.000 på de månedene jeg har jobbet på Gokstad.

På julebordet på jobben fikk jeg også spesiell oppmerksomhet fra ledelsen for innsatsen min på Gokstad siden jeg startet. Det ble nevnt at jeg er den personen som tydligst står for struktur, regler og rutiner og håndhever dette. Samtidig som jeg hjelper andre til å bli like trygge på å holde det samme, og på den måten blir vi mer samkjørte. Det er uansett veldig hyggelig å få en slik annerkjennelse, og det øker motivasjonen og gir meg mer å gå på fremover.