Onsdag, sol og sommer…

I dag har det vært strålende vær, solen har skint fra blå himmel og temperaturen har vært på pene 19 grader. Det blåser litt ute, så helt supervarmt er det ikke.

Men jeg har fortsatt ikke kommet meg helt etter i går. Det verste ga seg ved to tiden i natt, og jeg fikk noen timer søvn etter det. Men jeg har vært sliten og kvalm i dag, siden jeg ikke fikk spist så veldig mye i går, og hver gang jeg fikk i meg noe, kom det opp igjen. Men i dag har jeg ikke alle fall fått spist to brødskriver, og har slappet av en del i sengen. Kjenner jeg blir bedre i alle fall. På en slik dag som dette skulle jo ha vært på stranden, men det blir det ikke noe av i dag i alle fall.

Jeg har hatt store problemer med webhotellet mitt siden søndagen. Gjorde en oppgradering av kontrollpanelet på lørdag, og alt så ut til å virke helt fint. Men på søndag klokken 14.00 gikk serveren ned, og etter det har den aldri kommet opp igjen skikkelig. Support folka på webhotellet har jobbet og jobbet med feilen, men en feil avløste den andre, så til slutt spurte jeg bare om de kunne slette hele serveren og begynne på nytt. Jeg har jo backup av alle viktige filer og databaser her hjemme, samtidig som alle sidene kjører på en backup server jeg har. Så løsningen ble å lage en ny server i England, og så kopiere innholdet fra backupserveren min i USA. Det var de ferdig med i går, og siden jeg ikke var i form i går fikk jeg ikke jobbet så mye med det da. Men i dag har jeg fått testet at alt virker, og begynt å overføre domenene over til den nye serveren igjen, og bank i bordet, alt ser ut til å fungere 100%.

Det er første gang jeg opplever en så alvorlig feil med en webserver, og normalt sett ville jeg vært mer krass mot support for å få dette til å skje raskere. Men siden det var jeg som hadde trykket på oppdater knappen, så følte jeg jo ansvar. I tillegg var det jo ingen reell krise, siden alle websidene kjørte greit på backup serveren. Likevel har jeg fått en epost av eieren av selskapet, der har beklager på det sterkeste og at de skal lære av dette for fremtiden. Også han har latt det gå sin gang, for å se hvordan det kan gjøres bedre neste gang. Han lovet meg en form for kompensasjon uten at jeg på noe tidspunkt har spurt om det, så det er jo bra.

Nei, dette har ikke vært noen drømmeuke, men hadde det hyggelig ute på Solplassen på mandagen i alle fall. Så er det bare å håpe på at det er over for denne gang, og at jeg kan nyte resten av ferien min.