Onsdag, ikke i form, skikkelig kaldt…

I dag har det vært kaldere enn i går, og temperaturen har ligget på rundt minus 12 i hele dag. Nå klokken 20.39 er det minus 15 grader her på Torstrand.

Har fyret i ovnen siden jeg sto opp og likevel har jeg bare 21.5 grader her i stuen. Nesten slik at jeg må vurdere å begynne å fyre i den andre ovnen, eller lokke kjøkkendøra, slik at varmen holder seg kun i stuene.

Jeg er fortsatt ikke i form, benet begynner å bli bedre, så satser på å kunne reise på jobb i morgen. Forkjølelsen har ikke gitt seg, og jeg har vondt i hodet, tett nese, piggtråd i halsen, mistet smaks og luktesansen osv. Men har ikke hatt feber siden i går kveld, så det tyder vel på at forkjølelsen er på vei bort. Holdt sengen helt til to tiden i dag, men var våken før det da, men lå under den varme dyna og surfet litt på nett, tok et par telefoner osv. Holder jo på å flytte noen hjemmesider om dagen for et firma, og som vanlig setter jeg opp det nye systemet paralelt med det gamle. Så når tiden er inne, bytter jeg over til det nye, og jeg unngår da nedetid, siden begge stedene er aktive. Uansett pleier jeg å si opp kontrakten med det gamle stedet i det jeg begynner, og normalt er jo sidene aktive frem til utløpsdatoen, som i dette tilfellet var september neste år. Men nei da, de slettet alt i dag, og da sluttet jo både sidene og eposten å fungere. Det tok meg en liten stund for å finne ut nøyaktig hva som hadde skjedd, men da jeg fant det ut ringte jeg dem med en gang. Men de sa at det var vanlig prosedyre hos dem. Jeg henviste til meldingen jeg fikk da jeg avbestilte pakken, at tjenesten ville være aktiv ut september 2011, men det var feil påsto han. Da er det jo utrolig dumt å skrive det på siden der man avbestiller, man burde heller ha lagt ut en advarsel om at alt blir slettet etter 24 timer.

Måtte oppdatere navnserverene med de nye, og siden Norid ikke oppdaterer sine servere før ved fire-fem tiden, så var det bare å vente. Men rundt 18.00 tiden var de nye sidene begynt å komme opp igjen, og mailen fungerte igjen. Men utrolig kjipt, og det setter meg i dårlig lys, for jeg sier jo at det blir null nedetid, noe som vanligvis alltid stemmer. Men det finnes alltid unntak til regelen, og dette var unntaket. Så bruker noen fastname.no i Tønsberg, sørg for å ha flyttet alt før dere avbestiller noe.

Ved seks tiden kjørte jeg en tur ut for å handle litt, fylle bensin og hente et par pakker. Har kjøpt meg blåtann handsfree til HTC telefon(ene) min. Jeg snakker jo ofte i bilen, og det kan jo fort bli dyrt, og dette settet kostet 450 kroner, og passer til begge HTC telefonene mine. Og da kan jeg ha telefonen i lomma, og svare med handsfree settet.  Så nå er jeg en lovlydig borger på det området også. Og det er jo absolutt verdt det. 450 kroner for ett sett, mot 1500 kroner om man blir tatt i kontroll. Har testet det så vidt og det fungerte helt bra. Trond, som jeg både ringte til, og som ringte til meg, sa at det var litt ekko, men ellers hørte jeg ham bra, og han hørte meg bra. Så en grei investering. Ellers kjøpte jeg en ekstra kabel også, så nå skal jeg ha nok utstyr til telefonene mine.

Jeg har også kjøpt et navigasjonsprogram til Desire telefonen, slik at jeg kan bruke den som en skikkelig GPS, ikke bare via Google Maps som laster ned kartet fra nettet mens man kjører. Ndrive tilbyr en komplett pakke med norsk stemme, norsk kart sammen med de andre Skandinaviske landene. Jeg lastet ført ned en 7 dagers prøveversjon, og prøvde den litt da jeg var ute å handlet i stad, og det funker akkurat slik som jeg ønsket å ha det, så da kjøpte jeg den Skandinaviske pakken, inkludert fotoboks varsel. På hjemmesiden kostet pakken €40, men siden jeg hadde brukt prøveversjonen, fikk jeg samme pakke til bare €10 når jeg kjøpte den via telefonen, og ikke via nettstedet. Så sparte €30 på det kjøpet. Og 80 kroner for et fullverdig GPS program er jo bare små penger. Har snakket om å kjøpe meg en GPS i lang tid, og nå har jeg endelig en.

Skal jeg ut å kjøre andre steder i verden, kan jeg bare kjøpe tilleggspakker for områder eller land jeg skal til. De fleste land/områder koster €10, €20 for hele Vest Europa. Så absolutt ikke dyrt altså. Kartene er oppdatert i mars nå i år, og man kan laste ned oppdateringer etterhvert som de kommer.