Juleaften

Våknet opp til nokså mye snø i dag, og føler at det er lenge siden vi faktisk fikk snø mellom lillejuleaften og juleaften. Men det ga i alle fall en skikkelig god julefølelse.

Jeg stresset ikke med å stå opp og da jeg sto opp startet jeg julefeiringen med Alene Hjemme 2, en skikkelig god frokost og litt snop.

Glemte nesten tiden, og heldigvis ringte Rikke meg og lurte på om jeg kunne ta med karamellpuddingen moren til Adnan hadde laget på veien ut. Og da så jeg at klokken var tolv, og jeg skulle være der ute klokken ett, og hadde ikke vært i dusjen en gang.

Men rakk ut med et par minutter, med tre karamellpuddinger. Oppe hos Adnan og Rikke var det risgrøt, med mandel til den heldige. Johnny og Grethe og Rebekka var også der. Barna spiste gode porsjoner grøt, for hvem vil ikke ha mandelen og pakken som fulgte med? I år var det Ariana som var den heldige, og var kjempe stolt over det.

Etter grøten satt jeg et par timer. Jentene er jo alltid glade for besøk, og satt klistret. Mens de gledet seg til pakker og slik. Men de maste utrolig lite.

Var oppe i hytta og skiftet og så gikk turen over til Johnny og Grethe ved fem tiden. De luktet det skikkelig julemat, og var man ikke sulten før man kom, så ble man i alle fall sulten da. Under juletreet var det så fult med pakker, at vi innså at det ville ta litt tid. Det meste var jo til barna, men det var nok pakker til oss voksne også.

Men barna måtte pent vente, først var det middag. Grethe hadde laget den helt utroligste julematen. Det var ribbe, medisterkaker, pølser, pinnekjøtt, ertestuing, kålrabistuing, grønnsaker, poteter, en en kjempe god saus. Og det var mat i store mengder.

Som alltid på juleaften spiste jeg litt for mye, for maten var jo så utrolig god. Men slik skal det jo være på en dag som dette.

Etter maten gikk vi ned for litt kaffe, før det endelig var tid for pakker. Julenissen kom innom, og jentene syntes det var veldig stas med julenissen, kanskje litt skummelt helt i starten, men da pakkene begynte å komme gikk det veldig bra.

Julenissen delte ut noen få pakker før han måtte videre, og så ble pakkene fordelt. Barna fikk åpne pakkene mens de fikk dem, vi voksne måtte vente.

Barna fikk utrolig mye fint og den ene gaven etter den andre ble bedre og bedre. Men det var ikke bare dårlige gaver vi voksne fikk heller da når vi åpnet våre pakker, på tur. En og en pakke. Og av en merkelig grunn var jeg den med flest pakker i år, pleier jo bare å ha en håndfull, men de på Solplassen hadde kjørt på med en del. Og siden jeg hadde lagt ut en ønskeliste, så fikk jeg stort sett ting fra listen. Bl.a nye bluray filmer, to gode dunputer, sengetøysett, sokker, harddisker, gavekort osv osv. Jeg ble veldig fornøyd.

Etter pakker var det tid for litt dessert, kaffe og litt godt i glassene. Og så ble det den vanlige runden med Fantasi. Guttene mot jentene, og odsen var jeg vel på jentene. Men gutta lå faktisk veldig jevnt i år. Ikke med min hjelp da, for jeg suger virkelig i miming.

Etter en tolv-tretten runder fikk barna lov til å ta opp, for de syntes det var veldig morsomt og de var faktisk veldig flinke. Så det ble en veldig bra avslutning på spillingen. Etter det har vi bare pratet og kost oss, og de siste med meg inkludert tok kvelden ved halv to tiden. Det har vært en kjempe hyggelig juleaften med mine beste venner og familien til Rikke. Og ikke minst barna da. Det er jo en stor glede å se de små få gavene sine, det er det som er jul for meg, sammen med skikkelig god mat da, og begge deler fikk jeg oppleve i dag.

Har tatt mange fine bilde fra i dag, men får ikke lagt dem ut før kvelden første juledag. Nå skal jeg sove, klokken har faktisk blitt tre. Så er det juleselskap hos Adnan og Rikke i morgen.