Guttas julebord 2012

Film 1 – Velkommen tale

Snøen lavet ned denne dagen og det var nesten umulig å kjøre noe sted. Så taxi var måten å komme seg opp til Pål på.

Hentet Janan på veien opp, og vi var på plass rundt halv seks tiden. Da var kjøkkengjengen i full fart med de siste forberedelsene til maten. Ribben hadde godgjort seg i mange timer, og begynte å bli ferdig. Hjemmelaget medisterkaker var klare for oppvarming, sammen med små julepølser, hjemmelaget surkål, poteter og saus.

Kjøkkengjengen gjorde litt av en innsats, og det så til tider ut som om var på en restaurantkjøkken. Pål, Espen og Røy hadde nokså oversikt over alt som skulle gjøres og ting gikk på skinner.

I år gikk alt etter tiden også, så maten ble server rundt den tiden som den faktisk skulle. Vi var 12 stykker totalt og det spennende var jo om det var nok mat og om svoren på ribben var sprø, og det fikk gutta på kjøkkenet til helt perfekt. Maten smakte helt nydelig, og får 6 av 6 i min bok. Og kjempe imponerende at så mye var hjemmelaget, til og med surkålen.

Under middagen leste Marcus opp juleeventyret han hadde skrevet i anledningen (filmene kan du se i forrige innlegg) og det var veldig god stemning rundt bordet. Mye skyldes vel at mye i historien til Marcus kunne tolkes på litt andre måter enn hva han hadde tenkt på. Og da ble det ikke lett å lese opp når alle knakk sammen i latter for hver linje.

Men vi kom oss gjennom, og folk ble mette og gode.

Etter litt ymse taler og snakk disken Pål opp med det som må være den beste desserten som vi kunne få, skikkelig hjemmelaget karamellpudding. Den var så god den at den kommer rett inn på topp listen min. Mamma sin er hakket bedre, men det er ikke snakk om mye. Så det var en skikkelig innertier.

Stemningen ble bedre og bedre utover kvelden ettersom diverse drikke ble konsumert. Og som i fjor valgte jeg å gi meg rundt halv tolv tiden. Et par andre dro også på samme tid, så da var jeg ikke den eneste. Men jeg hadde uansett en veldig hyggelig kveld, med kjempe god mat, god drikke og kjempe god stemning.

Så da er det bare å glede seg til guttas julebord i 2013.