Fredag, MR, litt fri…

I dag har det vært grått og trist men det har vært pluss grader, med en max temp på 1.9 grader. I går snødde det en del igjen, men mye smeltet i løpet av dagen i dag.

I går jobbet jeg dagvakt og var trøtt og sliten på kvelden, så jeg skrev ikke noe. Ikke skjedde det noe spess heller.

mr1mr2

I dag skulle jeg vært på jobb, men siden jeg skulle til MR undersøkelse i dag, delte jeg dagen i to, og avspaserte tiden etter MR undersøkelsen. Det var en ny opplevelse, siden jeg aldri hadde tatt noe slikt før. Har tatt rønken en gang av fingeren min, men det er det. Men de var utrolig proffe, og jeg måtte tømme lommer etc for metall, og så la jeg meg ned, fikk hodetelefoner, og en knapp jeg kunne trykke på om jeg fikk klaus, og så ble jeg kjørt/dyttet inn i maskinen. Den bråket ganske mye, men jeg lå og slappet av, og kunne vel faktisk ha sovnet om det hadde tatt lengre tid. Det eneste var at det ble litt varmt der inne, men ikke noe mer enn at det gikk greit.

Hva er MR tenker du kanskje, her er ett lite utdrag fra en side:

MR betyr Magnetisk resonans og er en undersøkelse hvor det benyttes en sterk magnet og radiobølger til å skape bilder i tynne snitt av kroppens organer.

Det er ingen smerte forbundet med undersøkelsen, som normalt varer fra 15 – 45 minutter.

Du ligger på et undersøkelsesbord som skyves inn i en kort tunnel (se bildet). Det er viktig at du ligger stille og i samme posisjon når bildene blir tatt. Du har hele tiden kontakt med vårt personale som utfører undersøkelsen i rommet rett utenfor, og dere kan snakke sammen.

Har ikke gjort stort etter jeg kom hjem, siden jeg har hatt skikkelig hodepine i dag. Kjipt når jeg endelig hadde tatt meg litt fri fra jobben. Nå skal jeg ha fri i helgen, før jeg reiser til Sørmarka på mandagen, og der blir jeg til fredags ettermiddag.