dsc_7773s.jpg

Ute snør det lett og det har det gjort i hele dag. Og det er meldt opp til 6 cm med snø i løpet av dagen. Temperaturen nå ligger på rundt 0 grader og det blåser svakt ute.

Jeg har hatt min siste fri dag i dag, og har stort sett slappet av. Var en tur å klipte meg, for det trengte jeg nå, og handlet litt mat. Ellers har jeg holdt på med pc ting, og sett litt på TV.

Har ingen planer om å gjøre noe annet i dag, kanskje se på en film, men det blir det.

Forsikring – spart penger på noen få minutter. 

if1.jpgsb1.jpg

«tidlig» i dag morges ringte telefonen min og det var If som ville gi meg et tilbud på forsikring. Siden jeg sov da, ba jeg dem å ringe tilbake senere, noe de også gjorde. Vi gikk så gjennom forsikringene mine, og jeg fikk ett litt en mail med tilbud over forsikringene mine. I dag betaler jeg 9300 kroner i året for bil forsikring m/full kasko, innboforsikring og smykkeforsikring (klokken min). I tillegg har jeg ulykkes og uføreforsikringer som jeg betaler 6000 kroner for i året.

På bil/innbo/smykke forsikringen kunne jeg spare ca 100 kroner ved å bytte til IF. Egentlig 1100 kroner, men det kommer jeg tilbake til. Den andre forsikrings delen ble ikke det samme, for de hadde ikke de samme produktene, og kunne derfor ikke tilby meg samme pakke jeg har i dag.

Etter jeg hadde fått tilbudet, ringte jeg Sparebank1, der jeg har mine forsikringer i dag, og på 5 minutter hadde jeg spart ca 1000 kroner på selve forsikringen og 1000 kroner i gebyrer, totalt 2000 kroner i året, og det var bare på bil/innbo/smykke forsikringen. Så da var det klart at jeg beholdt SpareBank1 videre også. Trikset var å ikke fortelle hva slags tilbud jeg hadde fått, men bare at jeg hadde fått ett.

På ulykkes/uføre forsikringene mine var det ingen ting å hente, da disse er så gode at det ikke lønner seg å endre på dem. Tegnet disse for mange år siden, og de har gått opp i pris hvert eneste år. Begrunnelsen for dette er at jo eldre jeg blir, jo større øker sjansen for at jeg blir arbeidsufør. Og på den ene som i dag ville gitt meg totalt  1.8 millioner over 37 år, er kravet at jeg blir minst 50% arbeidsufør av sykdom/ulykke i minst et år, og så får jeg hevet forsikringen. Den andre uføre forsikringen krever at jeg blir minst 50% arbeidsufør i minst 2 år, og gir meg utbetalt engangs sum på 600.000. For disse to betaler jeg 420 kroner per måned. Så de koster….

Kommentarer er stengt.