I dag har det vært kjempe fint vær, solen har skint fra blå himmel, men det har vært kjøligt. Minus grader i skyggen hele dagen.

En gang mellom 06.00 og 08.30 hadde Server1 tatt kvelden, og det skikkelig også. Jeg hadde vært litt på pcen ved seks tiden, for jeg våknet tidlig andre dag på rad med hodepine. Så la jeg meg igjen, og våknet ved halv ni tiden. Da jeg skulle bruke den bærbare var nettet mitt borte. Så jeg gikk ut i stuen til data hjørnet mitt, og der var det helt svart. Og ikke fikk jeg liv i noe, skjønte fort at sikringen hadde gått, så jeg gikk opp og slo den på. Da jeg kom ned lyste det i ekstra utstyret, og så slo jeg på Server2 først. Den fungerte bra, og så var det Server1 sin tur, men den var død. Og siden jeg ikke fikk noe lys på hovedkortet så skjønte jeg at det var strømforsyningen som hadde gått. Og sammen med sikringen, så var det egentlig 100% sikkert. Så jeg bestilte meg en ny strømforsyning hos Netshop, og som vanlig leverer de utrolig kjapt. Så etter å ha fått bilen varm og isfri, dro jeg bort og hentet den nye PSUen. 500 kroner måtte jeg ut med, og valgte denne gangen i 550W PSU mot 780W som sto i fra før. Siden pcen ikke har noe kraftig skjermkort, trenger jeg vel egentlig ikke så mye en gang. Men det var den «billigste» «silent» – stille modellen jeg kunne finne.

På vei tilbake fra Torp stoppet jeg og kjøpte spylerveske og fyllte bensin, og så dro jeg hjem og monterte inn PSUen. Det gikk for en gang skyld nokså lekende lett, men manglet selvsagt EN kontakt til en disk. Det var ikke så mange SATA strømkontakter på den nye PSUen som den gamle. Etter å ha rotet i esker og poser, fant jeg endelig en overgang, den siste jeg hadde igjen, og alt ordnet seg. Trodde jeg. Men som vanlig med min flaks, så hadde noe mer gått i stykker på pcen. Det er bakdelen når en strømforsyning ryker, enten går det helt fint, eller så ødelegger den noe, og denne gangen gikk en disk i stykker, og det var den disken som hadde flest virtuelle test pcer på seg. Heldigvis har jeg spredt test pcene over tre disker, men likevel, mistet godt over 20 virtuelle pcer. Byttet ut disken med en 1 TB disk jeg hadde liggende til backup for Stuepcen, og så koblet jeg den ødelagte disken til USB stasjon, og da fikk jeg liv i den igjen. Men tar ikke sjansen på å bruke den noe mer, siden den kun sto å laget «klikkelyd» inne i pcen. Så ser nå hva jeg kan få ut av den, og så kaster jeg den etterpå. Når jeg skriver dette har jeg fått ut ca 45 GB, så kanskje jeg er heldig. Men det er over 500 GB med data på disken, så det vil ta en del timer.

Nå skal jeg snart innover til Oslo. Skal kjøre Trond og Henriette til Gardermoen, eller til et hotell i nærheten da. De skal reise til Egypt i morgen tidlig, så de er fornuftige å reiser innover i dag. Så det blir nok en 5-6 timer i bilen for min del nå. De ville reise ved fire tiden, men jeg fikk utsatt det til fem, så vi slipper noe rush trafikk. Og er jo litt usikker på hvordan trafikken går gjennom Oslo nå med den nye tunnelen osv, om vi må kjøre i den, eller om det er kun for folk som skal inn i Oslo by. Men uansett, det er bedre å kjøre slik at vi unngår den værste trafikken.

I morgen skal jeg på møte i byen ved ti tiden, så skal jeg ut til Stavern etter det. På torsdag er det møte på jobben, og så er det ikke noe mer på kalenderen denne uken.

Kommentarer er stengt.