Ute er det overskyet og temperaturen ligger akkurat på null grader. Og det har den gjort noen dager nå, så snøen smelter sakte men sikkert.

Da er det søndag og jeg har ikke stått opp enda, men har vært våken siden litt før ni. Har holdt på med diverse datating nå på morgenen og da går tiden. Ryddet litt opp i backuper og startet et lite prosjekt der jeg skal overføre hovedsidene til en ny Plesk server, bare for å se om alt fungerer som det skal når jeg overfører sidene. Serveren er bare satt opp for denne testen, og er ikke noe jeg kommer til å beholde.

Ellers har jordskjelvet i Japan og den påfølgende Tsunamien preget hele helgen. Jordskjelvet skjedde fredags morgen norsk tid, og en enorm tsunami skylte innover store deler av det berørte området ikke så lenge etter. Og om det ikke var ille nok, fikk minst to atomkraftverk store problemer, og på det ene eksploderte den ene bygningen i går. Fortsatt er det usikkert om dette kommer til å gå «bra» eller om det blir en stor miljøkatastrofe. Jordskjelvet er et av verdens største og målte hele 8.9 på Richters skala, noen sier at det målte 9.0, uansett enormt var det, og ødeleggelsene er ufattelige.

Når det kommer til antall drepte i jordskjelvet og tsunamien opererer Japan fortsatt med under 1.000 drepte, men det er ventet at det tallet kan stige til over 10.000 de neste dagene. Og det var nok tsunamien som drepte flest. Bølgen var på opptil 10 meter og skylte hele 10 km inn.

 

På dette atomkraftverket eksploderte reaktoren du ser helt til høyre i går. Det er meldt om begrenset radioaktivt utslipp, og ca 120.000 personer er evakuert rundt kraftverket.

Den påfølgende tsunamien ble fulgt av en rekke nyhets helikoptre på direktesending og er vel den katastrofen som er best dokumentert direkte.

 

 

Kommentarer er stengt.