I dag har det vært kaldt og surt, og det snødde og sluddet litt, samtidig som det haglet litt også. Og til morgenen i dag var det frost, og jeg måtte skrape bilen før jeg dro på jobb.

Hadde dagvakt i dag og første del av dagen gikk med til møte. Etter det leste jeg meg litt opp på ting, og vips så var dagen gått. Nå skal jeg ikke på jobb igjen før på tirsdag, så skal slappe av de neste dagene.

I media så har endelig vulkan og aske saken lagt seg og det var på tide. For det har jo knapt vært andre nyheter på flere dager. Men bare for under en time siden ble en politimann drept i Mo I Rana. Han og en kvinnelig betjent var på rutineoppdrag til en psykiatrisk pasient, da politimannen ble stukket ned og drept. Politiet har nå en stor væpnet aksjon for å pågripe mannen. Det er utrolig trist når tjenestemenn blir drept på denne måten. Det er jo liksom ikke noe som skjer i lille Norge, til og med det faktisk har vært noen drap på politifolk de siste årene.

Håper uansett de får pågrepet denne mannen og at han får den straffen han fortjener.

Ellers sitter jeg bare å venter på Office 2010 som alle regner med blir lansert på MSDN/Technet i morgen. Jeg har jo både Technet og MSDN tilgang, så jeg bør kunne få lastet den ned og få meg noen lisenser slik at jeg får testet den skikkelig. Jeg har jo allerede tilgang til RTM versjonen, som kom på nett nå før helgen, men det er ikke noe jeg installerer på mine vanlige pcer, for jeg vet jo ikke helt hva den inneholder.

Les mer om Office 2010 og Windows 7 på min Windows 7 blogg…. http://samfunn.myhken.com/

AVATAR – endelig sendt fra England.

I dag sendte endelig Play.com ut Avatar, en av de beste filmene jeg har sett. Kjøpte den for ca 90 kroner, med norsk tekst. De skulle egentlig ikke ha sendt den ut før den 28.april, men av en eller annen grunn sendte de den i dag. Så da har jeg den i posten om ca en uke. Nå er det jo ikke så farlig da, for jeg så jo filmen her om dagen, men greit å endelig ha den i samlingen min…

Tv2Vg2Tv2

22 svar på “Onsdag, jobb, snø.. Politidrap i Mo i Rana…”
 1. Thomas sier:

  Håper uansett de får pågrepet denne mannen og at han får den straffen han fortjener siere du. Da er vi 2, men problemer i Norge er at de ikke får straffen de fortjener. I tlilegg er jo dette en psykiatrisk pasient så han vil jo ikke få straff i det hele tatt. Kansje på tide for stortinget å våkne opp nå både med tanke på pleie av atriske pasienter og ikke minst høyere straffer for forbrytere.

 2. Ja jeg er enig i at det er for lave straffer her i Norge, og at det trolig vil ha noe å si at denne personen er psykisk syk. Men han bør i alle fall få en form for forvaring eller noe slikt…

 3. fdgd sier:

  Denne mannen vil bli sperret inne og bli tvangsforet med gift som hemmer hjernen i flere år. Ikke skrik så høyt om at han ikke vil bli straffet, for straffen han får er værre enn et vanlig fengsel.

 4. fdsfdas sier:

  fdgd: du ser for mye på amerikanse filmer.

 5. morten eide nilsen sier:

  Den dagen du bestemmer deg for å bli politi, så må du skjønne at det er kriminelle du skal hanskes med, viss du er noe oppegående i hode så vet du at de ikke er mors beste barn. i USA så dør det en politimann i uka(minimum) så å komme og si at det kom som et sjokk er vel å stikke hode i sanden. Leker man med ilden så må man regne med å brenne seg av og til, jeg personlig synes ikke noe synd på de politibetjentene som opplever dette, de det er synd på er familien som sitter igjen, for de har ikke valgt å gå inn i politiet. Så slutt å sutre vær gang det dør en politi, de har tross alt valgt dette sjøl

 6. psyk.pas sier:

  Blir utrolig bekymret når psykiatri pasienter dreper. Og det att det skjer så ofte. Vil bare oppfordre andre til å tenke seg før de skjærer alle over en kam. Tross alt er det borti 30 000 mennesker i Norge som har eller har hatt en sinnsykdom (psykose), og det er ett mindretall som har slikt på samvittigheten. Dessuten er det mange som feilaktig påberoper seg psykisk sykdom for å slippe å sone.
  Den mest alvorlige lidelsen er schizofreni, og det har ingenting med multippel personlighet å gjøre. Men det er forsket på schizofreni og farlighet, og der ble resultatet att schizofrene hadde 3 ganger så stor risk for å gjøre voldshandlinger enn befolkningen generelt. Men, og det er ett stort men, og det er att de som gjorde det, stort sett hadde utvist usosial (kriminell) adferd før de ble psykisk syke. Og att de som utgjør den overstadige majoriteten, nemlig de ikke-kriminelle, var risiko for vold like lav som i befolkningen ellers.

 7. fdgd sier:

  Tja, jeg tør å vedde at en hærskare med erstatningssøksmål kommer på lik linje med lobotomering og sterilisering av tatere var populært i sin tid. Problemet er litt mindre og skjer litt mer usynlig, en tablett som hemmer hjernen som store industrier tjener penger på. Hvem kommer ikke til å reagere på det?

  Men, å bli kjemisk lobotomert er vel kanskje en passende straff? Uansett er det noen uheldige omstendigheter som har rammet et offentlig tjenstemann.

 8. potet sier:

  PÅ TIDE LA POLITIET BÆRE JÆVLA VÅPNET.når skal norge oppgradere lovene og systemet her?og på tide henge de krminelle. gjør,som muslimene. araberne har minst kriminalitet iverden.minst voldtekt minst dop minst drap,minst vinning minst selvmord.stakkars de etterlatte.kondolerer.

 9. Sint Mann sier:

  Nok en forferdelig dag for politiet. Tror ikke bevæpning er veien, men se til helvete å sperr inne alle psykoene som går fritt i vårt blåøyde samfunn. I respekt for de polititjenestemenn som er falt i tjeneste!

 10. Kan sier:

  I mange tilfeller er det nok med langkølle eller bruke skaftet på langkost eller kost for å holde knivpersonen på avstand.

  Det å brukke sitteputene eller ryggen i sofan til å slå vedkommende har vist seg meget effektiv til å nøytralisere en person.

 11. Mia sier:

  Jada potet hvorfor ikke gaa tilbake til steinalderen aa kutte hodet, hender aa fotter av kriminelle som de gjor i araber landene – sikkert derfor saa mange arabere kommer til Norge forde det er saa flott med slike lover – godt forslag..idiot!

 12. øyvind sier:

  skulle tro at politiet gikk rundt med vannpistoler…… Men det er jo typisk norsk politi dette here fot mye politikk og forlite tactic

 13. Iselin sier:

  Har disse «psykoene» (som du kaller det Mia) et ønske/skyld om/i denne sykdommen tror du? Før man uttaler seg om eventuelle straffemetoder for disse menneskene, bør man sette seg inn i psykologien hva angår alvorlig psykiske lidelser. Er forøvrig helt enig at enkelte mennesker er så syke at de behandling er forgjeves, og derfor må skjermes for samfunnet. Gjerne forvaring med lang minstetid!

 14. Iselin sier:

  Mia, den var ikke til deg. Beklager!

 15. anne sier:

  Politiet burde bruke elektrosjokk-pistol eller kølle, men da kommer jo folk til å skrike opp med en gang..
  Har man en diagnose som psykiatrisk pasient, så er man liksom fritatt for alt ser det ut til.. t.o.m. drap..

 16. potet sier:

  mia er enda en potet,som trur det bor mange fra saudeiarabia her i norge. finns ikke en person fra arabia her i norge. ingen fra arabia vil bo her norge. når skal nordmenn våkne? la politi få bære våpen,og hu kvinnebetjenten,som stakk av,bør straffes til døden. bedre å bli drept enn å stikke av. typisk nordmenn.pingler…mia burde skamme deg,systemet i arabia funker mye bedre enn her i norge. og hu anne burde også skamme seg ,politi bør bruke kølle??ingen kølle stopper kriminelle,, LA SNUTEN BRUKE PISTOL. og ut med kvinner i feltarbeid. !!!

 17. Tore sier:

  Saken er vel at han ble angrepet UTEN FORVARSEL. Hjelper lite med pistol eller Taser (Elektrosjokkvåpen) når man ikke rekker å trekke det ut av hylsteret..

 18. pistol sier:

  la snuten bruke våpen!!! drep de kriminelle!!ønsker ikke bruke en krone på disse idiototene. heng dem!! ut med kvinner og inn med mannfolk!!la kvinnene føde barn og holde seg hjemme!!

 19. snut sier:

  enig med potet. la kvinner holde seg hjemme og føde unger.enkelte yrker bør kvinner holde seg langt unna. hun stakk fra han mens han lå blødde ihjel.skam skam NORDMENN HAR INGEN ÆRE.DE HAR MYE Å LÆRE!!!

 20. snut sier:

  ISELIN du har jo bodd i italia,hvoran var det der?

 21. Svein sier:

  Det r jo slik snuten gjør det,banker folk uten forvarsel,de er tøffe når folk har håndjern på ryggen,da kommer batongen,og de kan slå litt på mennesker,uten og bli straffet,det har jeg opplevd selv..Denne gangen fik de smake egen medisin,men uff,da kommer snuteelskerne frem,stakkars politimann,han var nok et svin han også,som resten av dem,tro meg.Har ennå ikke opplevd en rettferdig dom mot en kriminell snut,når politi etterforsker politi,ender det med grisefest,intet straffbart forhold begått av tjenestemann!Hørt den før???

  Syntes vi skal ta hatten av for slike menn,
  som tar en snut av dage!!

  Kjære drapsmann,en stor takk til deg!!!

 22. Vegard sier:

  Svein gå å skyt deg selv da. Jævla idiot.

  La politiet bære våpen. Idiotopplegg. Typisk norsk.

  Samt vær litt mer forsiktig neste gang man har med psykotiske folk å gjøre.

 23.