Tirsdags kvelden er preget av følgende nyheter:

front-25-image-d830de86

Oslo ble rystet av drap på åpen gate nå på søndagen. To personer ble skutt av hittil ukjente gjerningsmenn og en av disse døde så av skadene han fikk. Politiet har siden søndag gjort flere ransakinger og flere personer har blitt tatt inn til avhør, og våpen og annet har blitt funnet. Likevel var det først i dag politiet har arrestert tre personer som de mener er gjerningsmennene. Personen som ble drept hadde selv drept en person i 1994, og det er sønnene til ham som ble drept i 1994 som nå er fengslet og mistenkt for drapet på søndag. En tredje person på 20 år er også tatt, og politiet mener han har medvirket til skyteepisoden på søndag.

Håper uansett politiet nå har oppklart saken, og at to eller tre personer som er villig til å bruke skytevåpen på åpen gate nå blir fengslet for en lang periode.

1249392478038_918

I sommer har veivesenet startet opp to strekninger med fotobokser som måler gjennomsnittsfarten din. Vanlige fotobokser tar jo bare bilde om du kjører for fort akkurat foran fotoboksen, mens de nye måler farten over en strekning og du får bot om du har kjørt over gjennomsnittsfarten for strekningen.

De nye boksene har fått hard medfart i starten og folk har gått inn for å sabotere dem ved å kutte forbindelsen mellom boksene. Men nå er begge strekningene oppe å går og på Dovreskogen har politiet nå gått ut med at 31 biler har kjørt for fort siden gjennomsnittsmålingen startet. Disse boksene hindrer jo at folk driver med så kalt «kenguru kjøring» ved at de kjører fort, bremser ned rett før boksen, og så kjører fort igjen til neste boks. Det hindrer også at folk kan kjøre forbi biler på strekningen, i alle fall om man da må kjøre litt over fartsgrensen. Om man da ikke senere bremser ned litt, blir man tatt, og uansett det er jo vanskelig å beregne sin egen snitt fart på en strekning på 5 KM.

For min egen del håper jeg at vi ikke får slike bokser her i området, og håper helle politikerne bruker penger på å lage nye og bedre veier, enn å bruke en masse penger på slike løsninger. Den nye E18 her ved Larvik er jo kjempe bra, men det er jo bare en strekning på ca 3 minutter, så det er langt igjen før vi får en slik vei helt til Oslo.

240x

Oljekatastrofen som kom etter at skipet «Full City» kjørte på grunn etter stormen på torsdag skaper fortsatt overskrifter. Nå er det oljesøl på strender fra Larvik til Grimstad og en rekke folk driver en massiv opprydning i fjersteinene etter ulykken. Ærfuglbestanden kan bli nærmest utryddet melder også avisene, mens andre mener at det ikke er så ille. I en periode på noen dager ble fuglene skutt, mens nå skal alle fugler vaskes. Her er goså folk uenige, og mens noen mener at 80% av de fuglene som blir vasket dør likevel, mener andre at 90% av de som vaskes vil overleve. Og akkurat nå er det vasking som gjelder.

Folk er likevel skeptiske til at vi bruker mye tid og resurser på å vaske fugler som jakten starter på i oktober. En mulig løsning kan være forbud mot jakt på ærfugl om bestanden minsker kraftig som følge av utslippet.

Kapteinen på «Full City» er også siktet for å ikke ha kontaktet redningstjenesten og myndighetene om skipets problemer mens det drev mot land. Den kinesiske kapteinen er siktet for grov uaktsomhet. Advokaten til kapteinen mener likevel at flere kan ha skyld i forliset og er ikke enig at sin klient får skylden.

Uansett utrolig trist at slikt skjer her langs kysten, og det viser hvor store konsekvenser en slik ulykke kan få for Norges kyst. Og dette var et «lite» lasteskip og ingen supertanker. Det viser også at myndighetene må gå gjennom sine rutiner for slike ulykker slik at lenser og annet kommer fortere på plass, og at man ikke venter til at oljen faktisk ligger på stranden før man gjør noe.

front-25-image-dcd15720

VG1VG2VG3DB1DB2TV2 1TV2 2TV2 3VG4VG5VG 6DB3DB4DB5DB6Vg7Vg8

4 svar på “Drapsmenn funnet (Oslo), fotobokser, oljesøl og annet.”
 1. Robin sier:

  Hvis disse fartsboksene hjelper til å få ned trafikkulykker så er det helt berettiget at de er der. Det er jo ganske tydelig av vi som bor i dette landet ikke kan kjøre bil. Det står jo om trafikkulykker i avisen hver jævla dag. Hele familier stryker med.
  Det hjelper ikke å rope opp om bedre veier. De samme dårlige sjaførene kommer til å kjøre på disse forbedrede veiene. Kanskje det blir litt bedre. Men det går ikke an å motorveibelegge hele Norge.
  Når man kjører på grusveier så får man kjøre litt forsiktigere.
  Når det gjelder oljeforurensingen så er det kanskje ikke mulig å forberede seg for alle slags mulige katastrofer her i verden. Det har vel noe med risikovurdering og kostnader å gjør.
  Bare skyt fuglene nå og forby jakt på de. Eller vask de og forby jakt på de. Hvorfor skyte fugler for moro skyld. Fugler som antageligvis er ganske happy med å fly rundtomkring og spise og formere seg? Ingen regninger har de å betale, ingen jobb å gå til.
  Somaliere kommer fra en voldskultur. Hele landet deres er fucka opp. Der der det selvjustis som gjelder. Ingen politi, ingen rettsaker. Ikke så rart at de gjorde opp med mannen som drepte faren dems. Har forresen ikke noe imot somaliere. Det finnes mange somaliere som er orntlie mennesker.

 2. Hagbart sier:

  Både fartshumper og fartsmåler er beregnet for alle de som ikke vil ha dem.
  Det er disse kjekkasene som påfører samfunne utgiftene ved montasje og drift av disse innretningene.
  På samme måte som nøkler og gjerder er for alle som ikke har vanlig folkeskikk og klarer å holde kleptomanpølsene sine unna annen manns eiendom..
  La alle dem som ikke klarer å innrette seg etter fellesskapets behov få betale for alt de påfører samfunnet av ekstrautgiftet, så ville de kanskje roe seg en smule.
  Det er nesten utrolig at voksne folk må behandles som en gjeng snørrete unger for at de skal oppdage sine manglende evne til å ta ansvar. Men selv da fortsetter de å skrike. De har ikke skjønt en døyt.

 3. Peder Aas sier:

  Galskapen med de nye fotoboksene er at du er «skyldig» når du har passert den første boksen og uskyldig når du passerer den siste.

  Du blir tatt bide av fordi du «kan» gjøre noe galt.

 4. Toto sier:

  Klapp på skulderen til de som har sørget for at disse boksene ikke virker.

  Skal SV-pøbelen ha lov til å rasere Oslo når verden går dem i mot, så er det ikke noe å si på at norsk ungdom setter foten ned for konstant overvåkning.

 5.